Unde lasi animalul de companie daca nu il mai poti tine

Apare un moment în care nu mai poți avea grijă de animalul de companie și astfel te vezi nevoit să renunți la el. Fie că trebuie să te muți într-o casă în care nu ai loc și pentru acesta sau se va naște un nou membru al familiei iar animalul de companie reprezintă o problemă, în acest articol vom vorbi despre ce poți faci atunci când nu mai poți găzdui un animal de companie.

Caută soluții

Un animal de companie este foarte deștept și astfel își va da seama că l-ai părăsit. Chiar dacă îl vei lăsa la o persoană de încredere încearcă mai întâi să cauți o soluție pentru a nu renunța la el deoarece cu siguranță s-a atașat deja de tine iar despărțirea îl va durea și astfel ar putea intra într-o depresie, deci nu te grăbi să iei decizii.

Nu-l îndepărta prea mult de tine

Dacă totuși nu ai găsit nici o soluție pentru a nu renunța la animalul de companie, încearcă să nu îl îndepărtezi prea mult de tine. Vorbește cu rudele și cu vecinii poate doresc ei un animal de companie și astfel vei putea să îl vizitezi oricând dorești iar acesta nu se va mai simți părăsit și îi va fi mult mai ușor să se împrietenească cu noul stăpân deoarece este foarte probabil să se fi mai întâlnit deja.

Caută un centru de adopții

În cazul în care nici vecinii și nici rudele nu pot să aibă grijă de animalul tău de companie atunci vei fi nevoit să apelezi la centrele de adopții. Acestea nu sunt prea multe la număr însă ar trebui să încerci deoarece de aici și-ar putea găsi un nou stăpân, ceea ce e mult mai bine decât să rămână pe stradă.

Pune anunțuri pe internet

Internetul te poate ajuta foarte mult să găsești un stăpân pentru animalul de companie de care vrei să te desparți. Pune anunțuri pe Facebook, caută grupuri ale iubitorilor de animale de companie, dar și pe site-urile de specialitate și astfel este foarte probabil să fii contactat de viitorul stăpân.

Așadar, dacă nu mai poți avea grijă de animalul tău de companie și te vezi nevoit să renunți la el atunci poți folosi sfaturile pe care ți le-am oferit mai sus pentru a-i găsi un nou stăpân. Un singur sfat îți mai oferim: în niciun caz să nu îl lași în stradă.