Sfaturi pentru ingrijirea testoasei

Cu toate că țestoasele sunt mai puțin populare printre animalele de companie preferate ale oamenilor, acestea se pot afla printre preferințele copiilor și nu numai. Dacă vreți să vă cumpărați o țestoasă, în acest articol vă vom oferi câteva sfaturi legate de ingrijirea testoasei.

Amenajarea și îngrijirea acvariului

Acvariul trebuie să cuprindă două parți: o parte mai mare unde țestoasa să înoate și o parte pentru odihnă. Pentru odihnă se recomandă folosirea unei lămpi cu ultraviolete. Odihna este strict necesară deoarece atunci țestoasa se usucă absorbind totodată și vitamina D3.

Fiecare specie are necesitățile sale. Astfel trebuie să vă informați ce temperatură este adecvată speciei alese. Pentru a încălzi apa puteți folosi un încălzitor pentru acvariu. Dacă apa are o temperatură scăzută, țestoasa va fi mai puțin activă.

De asemenea apa trebuie să fie menținută mereu curată cu ajutorul unui sistem de filtrare. Dacă apa devine murdară țestoasa poate prezenta probleme de sănătate.

Pentru ca mediul să nu devină mâlos datorită fecalelor care pot produce probleme de sănătate, curățați acvariul cu ajutorul unei plase sau a unui sifon.

Acvariul trebuie curățat cel puțin o dată pe lună iar spațiile mai mari în care țestoasa obișnuiește să stea odată la 3 luni de zile.

Dieta din comerț

Dieta țestoasei trebuie să fie numaidecât din comerț deoarece aceasta a fost special concepută special pentru țestoase. Consultați un expert pentru a afla necesarul exact de alimente. Dieta trebuie suplimentata cu gustari potrivite precum râmele, crustaceele, peștii mici, alge și vegetație verde.

Dați-i țestoasei să mănânce  de trei ori pe săptămână într-un acvariu separat unde nu stă de obicei. Aceasta dacă va locui cu hrana nemâncată se poate îmbolnăvi. Înainte de a se întoarce în acvariul principal, clătiți țestoasa cu apă caldă.

În cazul în care țestoasa prezintă probleme de sănătate apelați la un medic veterinar specializat în reptile și amfibieni deoarece acesta este singurul care vă poate ajuta.