Sfaturi pentru alegerea acvariului

Odată cu trecerea timpului acvariile cu peşti au devenit tot mai populare prin casele oamenilor. Astfel există o mulţime de persoane care se hotărăsc să îşi cumpere un acvariu însă fiind la început nu ştiu prea multe detalii despre acesta. Astfel în acest articol ne-am propus să le oferim puţin ajutor la alegerea acvariului.

Stabilirea mărimii acvariului

În funcţie de numărul de peşti ce urmează a fi găzduiţi în viitorul acvariu trebuie să stabilim dimensiunea acestuia. Cu toate că aparent acvariile de dimensiuni mari par mai greu de curăţat decât cele mici trebuie să ştiţi că este total invers. Totodată trebuie să aproximăm numărul de peşti care urmează să fie găzduiţi în acvariu deoarece aşa vom putea primi sfaturi din partea vânzătorului de la magazinul respectiv.

Stabilirea locului unde urmează să fie pus acvariul

Dimensiunile acvariului se stabilesc şi în funcţie de locul unde urmează să fie amplasat. Astfel degeaba cumpărăm un acvariu pe care nu vom avea unde să îl punem. Aşadar trebuie să stabilim locul unde va fi pus acvariul iar apoi putem merge să îl cumpărăm.

Stabilirea unui buget

Alegerea acvariului nu este tot ce trebuie să facem. Astfel, pe lângă acvariu, mai trebuie să achiziţionăm şi un încălzitor, o pompă pentru aer, un filtru pentru apă, un termometru, o lampă pentru iluminare precum şi obiecte pentru decor sau plante.

Cu toate că preţurile unui acvariu încep de la 150 de lei, în funcţie de accesoriile cumpărate preţul poate creşte destul de mult.

De asemenea dacă suntem dispuşi să investim mai mult şi vrem un acvariu mai interesant atunci putem să folosim drept criteriu pentru alegerea acvariului şi forma deoarece există o mulţime de acvarii cu forme cât mai diferite de la clasicul acvariu în formă de dreptunghi până la acvarii în formă de televizor vechi.