Plante pentru acvariu

Un acvariu are un aspect mult mai plăcut atunci când decorul este bine realizat. Plantele sunt cele care îi oferă viaţa acvariului făcând peştii să se simtă cât mai bine în noua lor casă. Astfel dacă adăugăm plante în acvariu, pe lângă aspectul natural pe care îl creăm, mai asigurăm şi o mulţime de locuri unde peştii se pot ascunde atunci când simt nevoia.

Poziţionarea plantelor

Atunci când punem plantele în acvariu trebuie să ne gândim în principal la peşti. Aceştia au nevoie atât de spaţii în care să se poată ascunde cât şi de locuri unde să poată înota în voie. De asemenea trebuie să ţinem cont şi de aspectul pe care îl va avea acvariul şi astfel nu trebuie să să acoperim partea din faţă cu plante.

În partea din spate a acvariului trebuie să se afle doar plantele care cresc mult în înălţime deoarece acolo nu ne vor afecta vizibilitatea către peisaj.

În partea de mijloc trebuie să punem doar plante scunde cu aspect de tufiş. Aici peştii trebuie să aibă atât locuri unde să se ascundă cât cât şi loc unde să înoate.

În partea din fata plantele trebuie să crească încet sau să se extindă la nivelul solului. Dacă plantele vor creşte prea rapid atunci peisajul din acvariu nu va mai putea fi admirat.

La suprafaţă singurele plante pe care le putem pune sunt cele plutitoare. Acestea vor oferi un aspect foarte plăcut acvariului.

De unde cumpărăm plante pentru acvariu

Plantele le putem cumpăra dintr-un magazin de specialitate. Dacă acestea au frunzele maronii sau galbene atunci înseamnă că acestea nu sunt sănătoase. Până acasă le putem transporta într-o pungă de plastic care să conţină puţină apă.

Cum curăţăm plantele

După ce ajungem acasă trebuie să clătim foarte bine plantele. De asemenea în cazul în care conţin benzi de cauciuc acestea trebuie îndepărtate.

După ce le-am curăţat putem planta plantele în acvariu. Mai greu este atunci când plantele trebuie plantate în substrat, plantele care plutesc fiind mult mai uşor de adăugat.