Pasi pentru a ne feri animalul de companie de canicula

Odată cu anotimpul frumos numit vară, au venit și temperaturile foarte ridicate și greu de suportat atât de către oameni cât și de către animalele de companie.

Dacă în general se vorbește despre cum să ne ferim noi stăpânii de căldurile de afară, în acest articol vom oferi câteva sfaturi despre cum ne putem feri animalul de companie de canicule.

Plimbările nu se fac la amiază

Știm cu toții că momentul în care soarele se află în cea mai mare putere a sa este mijlocul zilei. Astfel un prim sfat ar fi acela să evităm acest moment al zilei atunci când vrem să ne scoatem animăluțul la o plimbare deoarece nu ne vom putea bucura de acest moment nici noi și nici animalul de companie.

Hidratarea trebuie făcută constant

Hidratarea este foarte importantă. Animalul de companie trebuie să aibă mereu la îndemâna sa un vas cu apă pentru a se putea hidrata când simte nevoia.

De asemenea alimentația trebuie să fie reprezentată în general de legume deoarece acestea îi pot asigura vitaminele necesare. Totodată hrana prea bogată în proteine poate fi dăunătoare.

Și animalele de companie fac insolație

Atunci când un câine sau o pisică are ochii roșii, gâfâie sau salivează abudent atunci este foarte probabil ca acesta să sufere de insolație.

Pentru a-l feri cât mai mult posibil de insolație, acesta trebuie să fie tuns, spălat sau chiar să îi amenajăm un spațiu special pentru acesta, cu apă, precum o piscină.

Ca un ultim sfat trebuie să știm că animalelor de companie aerul condiționat nu le ajută deloc ba chiar le face rău.