Mancare pentru pisici – sfaturi si recomandari

Cu toate că pare simplu, îngrijirea unei pisici nu este întocmai la fel de ușoară precum pare. Atunci când trebuie să o hrăniți trebuie să știți câteva lucruri legate de hrana acestora iar în acest articol vă vom oferi câteva sfaturi despre cum trebuie să faceți mancare pentru pisci.

Nu le oferiți orice tip de alimente

Pisica nu are voie să mănânce orice tip de aliment deoarece există unele care-i pot face foarte mult rău. Printre aceste alimente se află ciocolata, alcoolul, ceapa, carnea de porc, ouăle crude, oasele și peștele crud. Toate aceste alimente pot provoca neplăceri pisicii fiind foarte dăunătoare sănătății acesteia.

Mancare pentru pisici nu pentru câini

Prin urmare, acestea nu trebuie să primească mâncare de câini. Cu toate că sunt două animale de companie foarte populare, pisicile și câinii nu trebuie să mănânce mâncare de câini. Pisicile au nevoie de mai multe proteine decât are un câine astfel încât aceasta nu îi va putea satisface toate nevoile. 

Ficatul trebuie oferit în cantitate moderată

Ficatul conține vitamina A iar prea mult ficat poate duce la intoxicarea pisicii deoarece supradoza de vitamina A poate fi toxică.

Căutați bine rețetele

Există foarte multe rețete din care vă puteți inspira. Cele mai multe le veți găsi pe internet. Vă recomandăm ca aceste rețete să fie cât mai bogate în proteine.

Pisicile nu pot fi vegetariene

Cu toate că nu puteți ține pisica la un regim vegetarian aceasta trebuie totuși să consume și legume. Acestea pot fi oferite sub introducerea unei cantități mici în mâncarea sa. De asemenea în mâncare mai puteți adăuga și condimente precum usturoiul și sarea.

Laptele nu poate fi oferit decât în cantități reduse

Cu toate că o mare parte din oameni oferă foarte des pisicilor lapte, acest lucru nu este în regulă. Laptele trebuie oferit în cantități reduse iar dacă puteți încercați să le oferiți lapte care nu conține lactoză.

Un ultim sfat ar fi combinarea mâncării uscate ce poate fi gasită în magazine cu carnea sau ouăle deoarece așa veți putea obișnui pisica cu mâncarea preparată în casă.

Așadar sperăm că acest articol v-a ajutat să faceți singuri mancare pentru pisici.