Cum se face alegerea unui peste

Atunci când sunteți începători însă vă doriți să aveți drept animale de companie câțiva pești trebuie în primul rând să cumpărăm câțiva. Totuși ținem să menționăm că nu este deloc ușoară alegerea unui peste însă în acest articol vă vom da câteva sfaturi pentru ca să puteți lua mai ușor această decizie.

Ce fel de pește doriți să fie

Sunt două categorii mai de pești: cei de apă dulce și cei de apă sărată. Dacă peștii de apă sărată sunt mai greu de îngrijit, lucru valabil și în cazul acvariilor cu apă sărată, cei de apă dulce sunt pentru începători astfel încât aceștia reprezintă și recomandarea noastră.

Cereți sfaturi

Niciodată să nu vă fie rușine cu faptul că sunteți începători deoarece nimeni nu s-a născut învățat. Acest lucru este valabil și în cazul alegerii peștilor. Atunci când mergeți la magazin vă recomandăm să vă consultați cu vânzătorul deoarece cu siguranță vă vor oferi niște sfaturi foarte bune.

Informarea este cea mai importantă

Acest sfat se află într-o strânsă legătură cu cel de mai sus. Trebuie numaidecât să vă informați cât mai bine în legătură cu specia de pești respectivă. Întrebați despre accesoriile de care peștele respectiv are nevoie astfel încât să le puteți asigura tot confortul necesar.

Căutați pești activi

O altă recomandare a noastră este aceea să alegeți pești cât mai energici și activi deoarece acești vă vor încânta mai mult. Dacă vedeți că peștele care vă place stă mai mult ascuns în acvariul din magazin atunci posibilitatea ca acesta să fie un pește mai retras este foarte mare. Astfel trebuie să acordați o mare atenție și acestui aspect.

O specie de pești recomandată începătorilor este Betta, niște pești foarte frumoși care cu siguranță vă vor încânta.

Așadar dacă doriți să vă cumpărați un pește însă aveți probleme cu alegerea acestuia atunci sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta.