Ciobanesc Caucazian

Scurt istoric

Dupa cum spune şi numele rasei, originea acesteia sunt Munţii Caucaz. Ciobanescul Caucazian este o rasă cu o vechime de până la 2000 de ani. Până în secolul 20, câinii din rasa Ciobanesc Caucazian au trăit izolaţi rămânând o rasă primitivă. După descoperirea abilităţii a acestuia de pază, locuitorii fostei Uniunii Sovietice au început un program de înmulţire a acestora. În Rusia acesta este întâlnit cu numele Volkodav (câinele lup) sau Ovcharka (câinele ciobanului) .

Ciobanesc Caucazian – Descriere Fizică

Ciobanescul Caucazian este un câine de talie mare, puternic, robust dar şi foarte solid, din urma acestor caracteristici rezultă un corp foarte masiv.

Câinii din această rasă au un cap lat şi trapezoidal iar urechile sunt poziţionate în partea de sus a capului. Au botul scurt dar foarte puternic iar nasul este mare şi negru.

Culoarea ochilor este deobicei una închisă la culoare. Fiind o rasă solidă osatura este pe măsură, membrele sunt puternice şi înalte , şi totodata sunt elastici în articulaţii.

Blana este foarte bogată, totuşi în ceea ce priveşte mărimea blănii se pot întâlni trei tipuri de câini din această rasă: cu păr scurt, mediu şi lung.

Culoarea blănii

Cele mai întâlnite culori sunt nuanţele de gri cu umbre deschise sau ruginii. De asemenea se pot întâlni ciobăneşti caucazieni cu o culoare a blănii cenuşiu închis, galben, crem, alb, cafeniu sau pot avea capul negru iar restul corpului o nuanţă dintre cele menţionate.

Personalitate şi îngrijire

Ciobanescul Caucazian este un caine inteligent, voios, rezistent şi puternic. Fiind folosit drept câine de pază acesta este foarte protector, devotat şi protector. Nu este foarte prietenos cu străinii deoarece aceştia trebuie să îi câştige încrederea mai întai de toate. De asemenea şi cu alţi câini acesta are un caracter dominant.

Ciobanescul caucazian este o rasă care poate fi dresată uşor datorită devotamentului său. Trebuie să ţinem cont că aceasta este o rasă independentă şi nu trebuie să îl pedepisiţi.

O îngrijire mai atentă trebuie acordată celor cu blană mare şi medie.