Cele mai loiale rase de câini

1. Marele câine de Pirinei

Nu este surprinzător că această rasă este considerată una dintre cele mai loiale. Un adevărat paznic, îşi vor păzi familia, fie că este vorba de oi sau copii, cu orice preţ.

2. Ciobănescul de Shetland

Toţi proprietarii de ciobănesc de Shetland pot confirma că acest câine este practic umbra lor, urmându-i din cameră în cameră şi fiind în orice moment foarte aproape. Deseori rezervaţi sau chiar timizi cu străinii, această rasă trăieşte numai pentru stăpânii săi.

3. Ciobănescul german

Există un motiv întemeiat pentru care această rasă este cea mai folosită pentru câini în poliţie şi armată: sunt loiali până în măduva oaselor. Ei vor târî un soldat rănit afară din calea pericolului, îşi vor proteja poliţistul partener sau vor salva un copil de un intrus.

4. Saint Bernard

Câinii St. Bernard sunt loiali aproape oricui, chiar şi străinilor. Şi nu e de mirare, dat fiind că acolo unde creşteau, în Hospice (un refugiu pentru călătorii care traversau trecătorile dintre Elveţia şi Italia), erau câini de pază care ajutau şi la salvarea călătorilor prinşi în nămeţi.

5. Collie

Deseori văzuţi că o versiune mai mare a ciobănescului de Shetland, „Lassie” este renumit pentru aceeaşi loialitate pe care o arată şi ciobănescul. Collie-ul salvează pe oricine este în pericol, rămânând însă mereu în umbra familiei sale.

6. Kuvasz

Această rasă a fost deţinută iniţial de regalitate. În turcă, numele sau înseamnă „garda armată a nobilimii”, şi poţi fi sigur că acest căţel îşi ia slujba în serios. Plin de afecţiune pentru familia sa, este un protector devotat în orice moment în care este nevoie de el.

7. Akita

Oricine a văzut filmul Hachiko poate spune cam cât de departe merge loialitatea acestei rase. Sunt inteligenţi şi încăpăţânaţi, dar ar face orice pentru a-şi şti familia în siguranţă, indiferent de sacrificiile necesare.

8. Brittany

Fiind un vânător fericit cu niveluri ridicate de energie, Brittany îşi va urma partenerul de vânătoare cu două picioare kilometri întregi fără să se abată de la drum. Devotamentul şi dorinţa lor de a îşi satisface stăpânul fac din această rasă una care poate fi uşor antrenată pentru aproape orice fel de sport.

9. Terrier-ul american Staffordshire

Terrier-ul american Staffordshire este atât de loial stăpânilor săi încât va face absolut orice i se cere. Din nefericire, această natură foarte loială îi face o victima uşoară pentru a fi transformaţi în câini de lupta, din moment ce ei vor face tot ce li se cere, indiferent de modul în care sunt trataţi sau ce li se cere să facă.

10. Mastiff

O rasă foarte veche, din care un exemplar a fost deţinut de Cezar însuşi, Mastifful are o istorie lungă în care a dovedit că este puternic, curajos şi loial. Ei au fost folosiţi în războaie, că protectori ai palatelor, dar şi de către ţărani că animale de casă şi paznici ai casei. Deşi au o mărime considerabilă, sunt recunoscuţi pentru blândeţea lor şi devotamentul faţă de familie.