Ce mananca hamsterii ?

Hamsterii devin pe zi ce trece tot mai întâlniţi prin casa oamenilor. Principalul motiv pentru care sunt preferaţi ca animale de companie este aspectul. Pe scurt, hamsterii sunt nişte pufoşenii pe care nu ai cum să nu îi adori şi astfel ajungi să îţi doreşti şi tu unul.

Prima întrebare pe care majoritatea persoanelor şi-o pun înainte de a-şi cumpăra o rozătoare este: ce mănâncă un hamster?

Cu toate că îngrijirea unui hamster nu este foarte dificilă trebuie să ţinem cont de anumite lucruri atunci când vine vorba de mâncare.

Hamsterii nu sunt foarte pretenţioşi la mâncare însă nu trebuie să le oferim chiar orice fel de mâncare. Pe lângă mâncarea industrială pe care o puteţi cumpăra din magazine de specialitate puteţi să le oferiţi şi mâncare ce poate fi găsită în casă.

Legumele

Printre alimentele pe care le găsiţi în bucătărie dar care pot fi oferite unui hamster se afla şi legumele. Acestea sunt foarte bogate în vitamine şi astfel le va asigura o sănătate de fier. Morcovii, salată şi pătrunjelul precum şi fasolea, păstăile şi porumbul sunt alimentele cele mai des întâlnite în meniul unui hamster.

Fructele

La fel ca legumele, fructele sunt bogate în vitamine şi alţi nutrienţi importanţi. Dacă doriţi să îi oferiţi fructe atunci puteţi să îi daţi banane, mere, nuci sau chiar caise.

Carnea

Hamsterii sunt animale omnivore şi astfel sunt încântaţi atunci când primesc alimente din carne. Carnea recomandată este cea de pasăre care trebuie să fie fiartă şi în niciun caz prăjită.

Hamsterii beau apă?

Cu toate că în majoritatea cazurilor, hamsterii iau apa din alimentele pe care le consuma însă dacă acestea sunt uscate aceştia pot muri de sete. Astfel se recomandă să le oferiţi şi un bol cu apă.

Ce să nu îi daţi hamsterului de mâncare?

Dacă mai sus am spus câteva alimente ce se pot regăsi în alimentaţia hamsterilor pe finalul articolului mi-am propus să spun şi ce să nu le oferiţi hamsterilor să mănânce.

Citricele sunt interzise hamsterilor

Cu toate că acestea conţin vitamina C, citricele se afla pe lista alimentelor interzise hamsterilor.