Brotacelul de copac

Cu toate că nu sunt prea multe, există persoane cărora le plac amfibienii şi doresc să îi aibă cât mai aproape de ele. Mai nou unii brotăcei sunt întâlniţi şi în terariu fiind nişte animale de companie foarte interesante. Acest lucru este valabil şi în cazul brotăcelului de copac.

Dacă vă doriţi un brotăcel de copac drept animal de companie aveţi mare grijă ca acesta să fie crescut în captivitate iar acest mediu să îi fie deja familiar. Spunem asta deoarece din păcate o mulţime de astfel de animale sunt luate din mediul lor natural şi aruncate într-un terariu, loc în care acestea sunt complet debusolate şi unde nu se simt deloc bine. Cel mai bine ar fi să cumpăraţi brotăcelul dintr-un magazin specializat deoarece aşa veţi şti că faceţi o achiziţie bună.

Terariul

Terariul trebuie să fie destul de spaţios încât brotăcelul să poată sări şi să facă mişcare. Totuşi trebuie să aibă aproximativ 130 de litri şi să fie destul de înalt pentru că acesta să nu sară din terariu. Chiar dacă este un terariu înalt se recomanda folosirea unui capac pentru a nu risca pierderea brotăcelului.

În magazinele de specialitate veţi găsi un substrat special pentru reptile care poate fi folosit şi pentru brotăcelul de copac. Cele mai recomandate substrate sunt muşchii, scoarţa de copac mărunţită precum şi fibra de cocos.

Decoraţiunile sunt foarte importante pentru un brotăcel. Puteţi folosi crenguţe pentru a realiza un peisaj cât mai natural. Acestea vor fi folosite de brotăcel şi pentru a se căţăra pe ele. Totodată terariul trebuie să conţină şi locuri unde acesta să se ascundă precum şi un vas cu apă.

Umiditatea trebuie să fie undeva la 60% iar lumina poate fi asigurată de către un bec cu spectru larg timp de 14 ore zilnic. Temperatura poate fi de la 21 de grade până la 27 de grade. Asiguraţi-i şi un loc mai cald unde temperatura să fie de 30 de grade.

Terariul trebuie curăţat regulat pentru a fi dezinfectat. Totodată aveţi grijă la ce soluţiia folosiţi pentru dezinfectare pentru a nu provoca anumite alergii.

Alimentaţia brotăcelului de copac

Brotăcelul de copac este foarte uşor de îngrijit. La maturitate acesta mănâncă de doar 2-3 ori pe săptămână în timp ce puii mănâncă zilnic. Drept hrană îi puteţi oferi greieri, muşte, viermi sau chiar gândaci.