Blana frumoasa la catei

 “Cainii nu sunt toata viata noastra, dar ei ne intregesc viata.”

Cainele-prietenul omului; cainele-partenerul perfect pentru joaca si rasfat. De cate ori nu ne-am oprit privirea, poate chiar si pasii, captati fiind de frumusetea jocului unui copil cu al sau catel?! Majoritatea dintre noi am dat curs, macar o data, tentatiei de a mangaia blana frumoasa a unui caine si, copilul din noi a strigat bucuros: In sfarsit!!!!

Poate ca pentru unii acea mangaiere a fost un imbold finalizat cu alegerea unui catel cu blana frumoasa, poate ca pentru unii dorinta s-a concretizat intr-o surpriza pentru copiii proprii  iar pentru altii inca mai staruie pe retina amintirea acelei mangaieri ori a pasului oprit la vederea copilului cu al sau catel.

Pentru cei care au alaturi un caine si vor, pe langa ingrijirea zilnica, sa ii ofere si un surplus de frumusete completat de o blana frumoasa, important este sa stiti ca acizii grasi esentiali joaca un rol important pentru o blana frumoasa si sanatoasa. Deficientele nutritionale se observa imediat la nivelul blanii si al pielii animalului de companie. Majoritatea hranei destinata cainilor contine acizi grasi omega 6, ceea ce confera stralucire si suplete blanii. Acizii grasi omega 3 sunt benefici in special pentru piele, fiind ideali pentru cainii cu alergii sau alte afectiuni ale acesteia. Insa, orice dorinta de a imbunatati calitate blanii cainelui trebuie atent directionata fara a se ajunge la exagerari. Dupa o discutie cu medicul veterinar se pot administra catelului chiar si suplimente pe baza de acizi  grasi omega 3, iar dupa 6 saptamani de la inceperea tratamentului se vor vedea efectele, blana cainelui fiind frumoasa, cu un aspect sanatos si suplu.

In cazul in care, dupa un control la medicul veterinar, vi se aduce la cunostinta faptul ca al dumneavoastra catel sufera de anumite deficiente,  suplimentele pe baza de zinc  sau cele pe baza de vitamina  A va vor ajuta cu siguranta sa atenuati problema, ba chiar sa o eliminati.

Concomitent cu grija pentru alimentatie trebuie o atentie sporita si pentru igiena catelului. Folosirea unui sampon adecvat pentru caini, imbaierea regulata ( o data pe luna este suficient pentru a nu-i priva blana de uleiurile sale naturale ), frecventa periajelor in functie de rasa, tratamente speciale contra purecilor sunt masuri indicate pentru obtinerea unei blani frumoase.

Desi pare departe de a ajuta, totusi, joaca este un factor care contribuie la obtinerea unei blani frumoase a patrupedulului  dumneavoastra, exercitiile, miscarea imbunatatind circulatia si implicit dand stralucire blanii.

“Pentru a reusi, dorinta de a avea succes trebuie sa fie mai puternica decat teama de a nu reusi.”