Basset Hound

Basset Hound este o rasă de câini franceză iar rolul său inițial a fost cel de vânătoare în haite. Imediat după Revoluția Franceză acesta a fost adoptat și de către englezi unde însuși Shakespeare l-a făcut cunoscut printr-o operă de-a sa numită Visul unei nopți de vară. De asemenea popularitatea acestui câine vine este datorată și lui George Washinton care a avut un Basset Hound.

Descriere fizică

Basset Hound este un câine de talie medie care are oase puternice și grele, un corp lung susținut de picioare scurte și un piept lat precum și un gât puternic și gros. Capul este destul de mare, craniul fiind rotund iar botul lung dotat cu un nas mare și negru. Ochii au o mărime medie și culori închise. Referitor la ochi trebuie să menționăm faptul că pleoapa inferioară este atârnândă, fapt care îi conferă un aspect trist.

Urechile sunt lungi, căzute și îndoite spre interior. Coada are o lungime mare și ascuțită la vârf fiind purtată ridicat. Blana este deasă și netedă. Aceasta poate fi întâlnită în culori precum maro, negru și alb.

Personalitate

Un Basset Hound impresionează prin calmul dar și prin inteligența sa. Acesta este tot odată un câine foarte sociabil, jucăuș dar și curios. Trebuie să spunem că este și foarte devotat, iubitor de copii și prietenos. De asemenea relaționează bine cu alte animale.

Îngrijire

Îngrijirea acestui câine nu este una dificilă. Părul desprins trebuie înlăturat cu o perie de cauciuc iar ghearele trebuie să fie mereu scurte iar unghiile curate.

Spre deosebire de alți câini, Basset Hound nu este un iubitor de plimbări având un nivel scăzut de activitate astfel încât se mulțumește și cu plimbările scurte.

Cu toate că preferă să trăiască în aer liber unde să aibă destul spațiu încât să se miște, acesta se poate acomoda și într-un apartament.

Dresajul se face numai cu multă răbdare deorece este un câine independent. De asemenea acesta trebuie făcut încă de cțnd acesta este mic.