Animale de companie pentru copii

De cele mai multe ori  atunci când părinţii au un singur copil acesta îşi doreşte ca prieten un animal de companie. Ştim deja faptul că animalele sunt cele mai alintate de către copii însă de multe ori acestea sunt şi chinuite. În acest articol vă vom prezenta câteva animale de companie şi cărui tip de copil se potrivesc.

Animale de companie pentru copii activi şi energici

Dacă aveţi un copil activ şi energic atunci şi animalul său de companie ar trebui să îi semene. Căţeii sunt cunoscuţi drept cele mai energice şi active animale de companie. Dacă doriţi să adoptaţi un câine atunci interesaţi-vă puţin de trecutul lui iar dacă aflaţi că a mai fost în compania copiilor atunci acesta poate fi căţelul copilului dumneavoastră. Totodată vă recomandăm ca respectivul căţel să fie pui deoarece aşa va creşte odată cu copilul dumneavoastră.

Animale de companie pentru copii calmi şi răbdători

Atunci când copilul dumneavoastră este mai calm de fel şi mai liniştit căţeii nu sunt chiar cea mai bună alegere. Pisicilor nu le place să fie enervate iar un copil liniştit nu o va face. Pentru ca să înţeleagă mai uşor cum să se comporte cu pisica vă puteţi juca împreună iar copilul vă va imita. Mare atenţie însă la părul lăsat de pisici deoarece este foarte periculos. Pentru a evita ca părul să ajungă la copii periaţi pisicile cât mai des posibil.

Animale de companie pentru copii ordonaţi

Restul animalelor de companie precum peştii, hamsterii sau reptilele necesita mult mai multă atenţie şi grijă. Copii nu se pot juca cu aceste animale însă trebuie să aibă grijă de ele. Astfel acestea sunt recomandate copiilor care îşi pot asuma o responsabilitate.

Ca un ultim sfat vă recomandăm să nu vă bazaţi complet pe responsabilitatea copiilor deoarece ei se plictisesc foarte repede de unele lucruri iar animalul de companie ar putea ajunge să fie neglijat.