Alimentatia reptilelor

Cu toate că persoanele care aleg drept animal de companie o reptilă sunt mai puţine decât cele care preferă animale mai cunoscute precum câinii, numărul acestora creşte de la o zi la alta şi astfel apare nevoia informării. Alimentaţia este un aspect foarte important în îngrijirea unei reptile şi astfel înainte de a achiziţiona una trebuie să vă documentaţi. Trebuie să vă spunem din start că alimentaţia diferă de la o specie la alta şi astfel atunci când vă informaţi trebuie să căutaţi informaţii legate de specia respectivă.

Carnea şi hrana vie

Multe reptile preferă ca hrana să fie vânată de către ele şi astfel pot refuza să mănânce un alt tip de hrană. De obicei se oferă drept hrană, care urmează a fi vânată insectele însă în cazul reptilelor mai mari precum şerpii putem întâlni cazuri în care li se oferă şi vietăţi mai mari precum şoarecii.

Prada vie poate fi cumpărată atât din petshop-uri dar poate şi să fie crescută acasă însă necesită un echipament special care ulterior va reduce costurile hrănii.

Fructele şi legumele

Cu toate că multe dintre reptile vor fi foarte mulţumite atunci când li se oferă alimente din carne trebuie să le oferiţi totuşi fructe şi legume deoarece acestea ajută la menţinerea unei diete. De asemenea acestea asigură vitaminele şi caloriile necesare unei diete iar spre deosebire de hrana vie sunt mult mai uşor de procurat.

Doar dacă aţi oferit hrana reptilei iar aceasta a fost încântată şi a mâncat-o atunci nu înseamnă că aţi terminat toată treaba. Trebuie să ţineţi cont de faptul că la fel ca în cazul şi celorlalte animale de companie cuşca trebuie curăţată deoarece pot apărea infecţii precum şi bolile ce vă pot ucide reptila.

Va mai recomandăm să încercat diversificarea hrănii deoarece folosirea în exces a unui singur aliment drept hrană nu este deloc recomandată.

Cel mai bine este să cumpăraţi hrană de la un magazin de specialitate deoarece de acolo veţi putea putea alege alimente pentru orice specie de reptile. De asemenea hrana din astfel de magazine conţine concentraţia de vitamine de care specia respectivă are nevoie.