Alimentatia pisicii

După căţei, pisicile sunt pe locul doi la cele mai populare animale de companie. La fel cum câinii necesită anumite îngrijiri speciale la fel şi pisicile au nevoie de îngrijire diferită. Cea mai mare atenţie trebuie acordată alimentaţiei pisicii deoarece acestea au nevoi speciale la fel ca oamenii şi ca multe alte animale. În continuare urmează să vă oferim câteva sfaturi în legătură cu alimentaţia pisicii.

Mesele trebuie să fie echilibrate

Niciodată să nu îi daţi unei pisici o porţie mare de mâncare pentru a vă lua de grijă. Mesele trebuie să fie mai puţin consistente însă destul de dese. Astfel reduceţi şansa ca pisica dumneavoastră să devină obeză.

Porţiile trebuie să fie şi ele echilibrate. Acestea se calculează în funcţie de greutatea pisicii.

Nu faceţi schimbări bruşte în meniu

Dacă doriţi să adăugaţi un nou aliment în meniul pisicii atunci trebuie că acest aliment să nu îl introduceţi brusc. Încercaţi să vă obişnuiţi pisica treptat cu noul aliment şi astfel nu vor apărea probleme.

Evitaţi resturile de mâncare

La fel cum noi nu mâncăm resturile altor oameni la fel ar trebui să facem şi cu pisicile. Doar pentru că nu vă place un anumit fel de mâncare nu înseamnă că trebuie să i-l oferiţi pisicii. Acest obicei poate duce la încălcarea programului de masă stabilit deja pentru pisică.

Pisicile au nevoie de apă

Cu toate că nu sunt foarte băutoare de apă, pisicile au totuşi nevoie de un bol cu apă. În general apa este absorbită din alimentele pe care le mănâncă. Astfel se recomandă ca în meniul unei pisici să se găsească şi o supă sau alt tip de mâncare umedă.

Verificaţi temperatura mâncării

Aveţi mare grijă ca alimentele ce urmează ca pisica să le mănânce să nu fie nici prea reci şi nici prea fierbinţi. Temperatura ideală ar trebui să fie similară cu cea corporală.

Dulciurile sunt interzise

La fel cum câinii nu au voie să mănânce dulciuri la fel şi pisicile au această interdicţie. Zahărul este o adevărată otravă pentru pisici. Există însă dulciuri special concepute pentru pisici.

Aşadar dacă plănuiţi să vă cumpăraţi o pisică sper că v-am făcut cel puţin o idee despre alimentaţia acestora.