10 lucruri interesante despre papagali

Pe cât sunt de colorați și frumoși, pe atât sunt mai interesanți și misterioși. Chiar dacă mulți dintre noi nu știu, papagalii ascund foarte multe lucruri care mai de care mai interesante fiind astfel niște animale de companie fascinante nu numai pentru aspectul lor ci și pentru misterul pe care îl ascund sub penajul colorat.

Astfel în acest articol vom face un top cu 10 lucruri interesante despre papagali.

 Top 10 lucruri interesante despre papagali

  1. Există unele specii de papagali care ating vârste foarte înaintate de până la 80 de ani. Această specie este numită Jako.
  2. Aceeași specie de papagali, Jako, este considerată a fi cea mai bună imitatoare specie la capitolul sunete. Totodată există papagali din această specie care chiar au reușit să numere, să răspundă la întrebări precum și să indentifice anumite obiecte.
  3. Dacă tot am deschis subiectul sunete atunci ar trebui să mai spunem un lucru interesant despre papagali. Cu toate că se află în mijlocul raiului sunetelor, papagalii din natură nu pot imita vocea omului și nici zgomotele din jurul lor.
  4. Papagalii au aproape același aspect indiferent de sexul lor. De exemplu există unele specii de papagali cărora, pentru a li se determina sexul, trebuie să le faci teste de sânge.
  5. Papagalii sunt împărțiți în două mari familii: Cacatuidae și Psittacidae.
  6. Fiind capabili să imite vocea oamenilor, papagalii sunt considerați a fi cele mai deștepte păsări.
  7. Există o mulțime de specii de papagali. Acest lucru l-am lămurit deja în articolul anterior despre papagali. Totuși ceea ce nu am zis în acel articol este faptul că există specii de diferite mărimi începând de la lungimi de 10 cm și terminând cu specii ce ating și 100 de cm în lungime.
  8. Dacă tot am menționat papagalii de dimenisuni reduse atunci ar trebui să știți că cel mai mic papagal din lume este Micropsitta pusio care are doar 9 cm și 11.5 grame.
  9. Papagalii nu locuiesc doar în cuiburi ci pot fi găsiți chiar și în tunele făcute în pământ sau chiar în găurile din stânci.
  10. Aceste păsări, fiind foarte deștepte, trăiesc în diferite comunități ceea ce le face să fie niște animale de companie sociale.

Voi ce lucruri interesante despre papagali mai știți ?